FAALANGST de BAAS

De FAALANGST de BAAS training is voor kinderen die erg kritisch over zichzelf zijn en zich afvragen of ze het wel goed doen in allerlei sociale situaties en bij het leveren van prestaties.

Tijdens de FAALANGST de BAAS training richten we op anders voelen, anders denken en anders doen. Zo werken we met ontspanningsoefeningen, leert je kind signalen van faalangst te herkennen en krijgt hij of zij gedurende de training handvatten aangereikt hoe hij of zij het beste met deze signalen, en dus zijn of haar faalangst, kan omgaan. Ook wordt er gewerkt aan positief denken met behulp van gedachtekracht, complimenten, omgaan met feedback en werken we ook aan uitstraling en lichaamshouding.

Hier kun je alles teruglezen over de praktische zaken rondom de FAALANGST de BAAS training.

Klik hier voor de folder over de FAALANGST de BAAS training

Heb je vragen of wil je meer weten over bijvoorbeeld de inhoud, kosten en aanmeldingsprocedure van een training? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met me op te nemen.

Reactie ouder over de bij mij gevolgde FAALANGST de BAAS training

“Mijn dochter Lieke is een lief, zorgzaam, behulpzaam meisje van 8 jaar die voordat ze aan de training bij jou begon veel last had van onzekerheid. Maar ze had ook last van faalangst en voelde zich opzij gezet door anderen. Ze voelde zich alleen, bang om anderen te kwetsen en durfde haar mening niet te geven. Tijdens de training bij jou leerde ze dat ze zelf de regie heeft en een weerbare houding door middel van sterk te staan. Nare gevoelens kan ze nu weg laten drijven en inwisselen voor leuke gevoelens. Ze heeft ook bij jou geleerd te ontspannen, waardoor haar buikpijn sterk verminderd is. Met behulp van toneelstukjes leerde ze hoe ze moest reageren op bepaalde nare situaties. Juist door haar sterk te laten staan en veel echte situaties te oefenen, voelt ze zich steviger in haar schoenen staan. Nu durft ze haar grens aan te geven en duidelijk voor haar eigen mening op te komen! Dit doet ze thuis, op school en op haar clubje. Ook had ze erg veel nachtmerries en was het altijd een gedoe om haar in bed te leggen, omdat toen haar zorgen en angsten eruit kwamen. Tijdens de training heeft ze bij jou geleerd hoe ze hiermee om kan gaan. Nu slaapt ze als een roosje! Bedankt, Sanne!”
Moeder deelnemer STA STERK en FAALANGST de BAAS training

Reactie reactie volwassen deelnemer

“Faalangst? 25 jaar lang was dit slechts een begrip voor mij. Ik begreep niet waarom mensen zich het zichzelf onnodig moeilijk maakten. Want zo zag ik dat destijds. Of ik me tijdens mijn schooltijd nu goed of slecht voorbereid had, ik had altijd de gedachte: je kunt er nu toch niets meer aan doen dus ik maak er maar het beste van. Er ontstond wel wat gezonde spanning voor een toets maar deze spanning nam nooit de overhand. Hoe anders werd dat toen ik voor mijn werk een zware opleiding moest volgen die je positief moest afronden. Na de eerste keer gezakt te zijn, begon ik aan mezelf te twijfelen. Kan ik het wel aan? Ben ik wel intelligent genoeg? Hoe zou mijn omgeving reageren als ik onverhoopt niet zou slagen? Dat soort vragen gingen door mijn hoofd bij de voorbereiding. Naarmate de toets dichterbij kwam, namen deze vragen de overhand. Daarnaast begon ik ook nog fysieke kenmerken te voelen. Mijn ademhaling veranderde, ik kreeg zwetende handen en een drukkend gevoel op mijn borst. Toch maar weer een keer naar de wc en stil in een hoekje wachten totdat het dan eindelijk zou gaan beginnen. De gezonde spanning voor een toets was veranderd in een spanning die er onmogelijk voor kon zorgen dat ik scherp was en het beste uit mezelf kon halen. Omdat dit nieuw voor mij was zocht ik hulp bij Sanne. Met een aantal simpele trucs heeft ze mij geholpen om de spanning niet de overhand te laten nemen en geloof in mezelf te blijven houden. Mede hierdoor ben ik uiteindelijk geslaagd voor mijn opleiding.”