IK DENK ME STERK

De cursus IK DENK ME STERK is voor kinderen van 7 tot 12 jaar die positiever willen denken, hun gedachtekracht willen vergroten en meer zelfvertrouwen willen.

We werken tijdens deze cursus dan ook met de kracht van gedachten, aan positief denken en aan het inzetten van helpende gedachten. Na het volgen van deze cursus zal je zoon of dochter positiever denken en over meer zelfvertrouwen beschikken. Dit komt van pas in lastige situaties op school en tijdens het omgaan met leeftijdsgenootjes en volwassenen.

De cursus IK DENK ME STERK bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur. Uiteraard wordt de cursus afgesloten met een feestelijke les, waarbij je zoon of dochter gasten mag uitnodigen om te tonen wat hij of zij heeft geleerd.

Klik hier voor de folder over de cursus IK DENK ME STERK

Heb je vragen of wil je meer weten over bijvoorbeeld de inhoud, kosten en aanmeldingsprocedure van deze cursus? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met me op te nemen.

IDMSIn deze cursus staat het spel ‘ik denk me sterk’ centraal. Het spel bestaat uit 50 spelkaarten. Alle kaarten zijn voorzien van een afbeelding en een helpende gedachte. De helpende gedachten doen een beroep op het toepassen van gedrag, dat past bij vier thema’s: weerbare lichaamstaal, opkomen voor jezelf en een ander, zelfvertrouwen, omgaan met eigen en andermans grenzen.

Tijdens het spel leren kinderen de eigen niet helpende gedachten herkennen en omzetten in helpende gedachten. Wanneer zij het spel vaker spelen zullen zij positiever gaan denken en gemakkelijker voor zichzelf en een ander opkomen. Hierdoor zullen zij als individu en als groep beter gaan functioneren. Vandaar dat dit spel fijne ondersteuning biedt aan de deelnemers. Klik voor meer informatie hier.